Έγγραφο Α12/902/2000 (09/06/2000)

Χορήγηση βεβαίωσης σε ασφαλισμένους του ιδρύματος για χρήση στο ΑΣΕΠ

Έγγρ. Α12/902/9-6-2000

Χορήγηση βεβαίωσης σε ασφαλισμένους του ιδρύματος για χρήση στο ΑΣΕΠ

ΣΧΕΤ.: Το Γεν. Έγγρ. Α12/902/9-6-2000

Σε συνέχεια του με αριθμ. Α12/902/9-6-2000. Γενικού Εγγράφου, σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων σε ασφαλισμένους του ιδρύματος, για χρήση στο ΑΣΕΠ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Όπως είναι γνωστό με το ανωτέρω Γενικό Έγγραφο, κατά παρέκκλιση των όσων ισχύουν στο Ίδρυμα, σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων, οι Υπηρεσίες μας ανέλαβαν την υποχρέωση να χορηγούν βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης, σε ασφαλιζόμενους οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μέσω ΑΣΕΠ.

Οι βεβαιώσεις αυτές χορηγούνται από τα τμήματα μητρώου των Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας των ενδιαφερομένων και περιέχουν τα εξής στοιχεία:

- Αριθμό ημερών ασφάλισης στους συγκεκριμένους εργοδότες που θα ζητείται με την αίτηση.

- Χρονική περίοδο απασχόλησης- ασφάλισης

- Είδος επιχείρησης

Έχει παρατηρηθεί όμως, ότι ορισμένα Υποκαταστήματα, παρά τη ρητή απαγόρευση βεβαιώνουν και το στοιχείο της ειδικότητας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα αφού το ΑΣΕΠ έχοντας ως δεδομένη την θέση της Υπηρεσίας μας, δεν δέχεται αυτές τις βεβαιώσεις ή τουλάχιστον δεν δέχεται την βεβαίωση ως προς τι στοιχείο της ειδικότητας.

Ακόμα και μετά την εφαρμογή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ) από 1/1/2002 το στοιχείο της ειδικότητας δεν βεβαιώνεται από το ίδρυμα

Για το λόγο αυτό δεν έχει περιληφθεί και στα στοιχεία τα οποία απεικονίζονται στο Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης (Α.Α.Λ.Α.).

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι βεβαιώσεις που θα χορηγούνται από τις Υπηρεσίες μας για χρήση στο ΑΣΕΠ, Θα συνεχίσουν να περιέχουν τα στοιχεία που αναφέρονται στην αρχή του Εγγράφου ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο που αφορούν, πριν ή μετά την εφαρμογή της Α.Π.Δ..