Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 30/2001 (06/04/2001)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των αισθητικών

Π.Κ. 30/6-4-2001
Ισχύς από 1/1/2001

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των αισθητικών

Σήμερα την 27η Μαρτίου 2001, στα γραφεία του ΟΜΕΔ, Πλ. Βικτωρίας 7 και παρουσία του Μεσολαβητή κ. Αγγέλου Ζησιμόπουλου, οι κάτωθι υπογράφοντες:

1. Κωνσταντίνος Ταβλαδωράκης, ως εκπρόσωπος του "Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων" και

2. Καλλιόπη Δαλιάνη και Πέγκυ Κωνσταντίνου ως εκπρόσωποι του "Σωματείου Αισθητικών Ελλάδος", όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι για την υπογραφή της παρούσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συμφώνησαν και συναπεδέχθησαν τα εξής:

`Αρθρο 1

Στις διατάξεις της απόφασης αυτής υπάγονται οι αισθητικοί και των δύο φύλων, πτυχιούχοι και εμπειρικοί, που απασχολούνται με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα όλης της χώρας.

`Αρθρο 2

Οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, όπως έχουν διαμορφωθεί την 31-12-2000 με βάση τη Δ.Α. 20/2000, αυξάνονται από την 1-1-2001 κατά ποσοστό 1,8% και όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί την 30-6-2001, αυξάνονται από την 1-7-2001 κατά ποσοστό 1,5%.

`Αρθρο 3

Εξακολουθεί να ισχύει παλαιότερη ρύθμιση για τη χορήγηση στους υπαγόμενους στην παρούσα άδειας γάμου επτά (7) εργάσιμων ημερών, η οποία δεν συμψηφίζεται με την ετήσια κανονική άδεια.

`Αρθρο 4

Στους υπαγόμενους στην παρούσα χορηγείται άδεια απουσίας, χωρίς αποδοχές, μέχρι 12 ημέρες το χρόνο, μετά από αίτηση του εργαζόμενου για σοβαρούς και βεβαιωμένους οικογενειακούς ή προσωπικούς λόγους.

`Αρθρο 5

Με ευθύνη των μερών θα συσταθεί άτυπη κοινή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει ουσιαστικά προβλήματα και θέματα εργασιακών σχέσεων που αφορούν τον κλάδο της επιλεκτικής διανομής (π.χ. συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ανεργία, υγιεινή και ασφάλεια, κλπ).

`Αρθρο 6

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν όλοι οι όροι προηγούμενων ΣΣΕ και ΔΑ, εφόσον δεν τροποποιούνται με την παρούσα.

Αποδοχές στο σύνολο τους ανώτερες από αυτές που καθορίζει η παρούσα ΣΣΕ ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από Νόμους, Υπουργικές Αποφάσεις, Διαιτητικές Αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν θίγονται από την παρούσα και εξακολουθούν να ισχύουν.

`Αρθρο 7

Η παρούσα Σ.Σ.Ε. ισχύει από την 1-1-2001.