Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 27/2000 (10/05/2000)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των χειριστών, μηχανοδηγών και γεωτρυπανιστών όλων των μηχανημάτων που απασχολούνται, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δίκαιου στις δημοσιές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α, όλης της χώρας καθώς και στους Οργανισμούς Λεσινίου και Κωπαϊδας

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των χειριστών, μηχανοδηγών και γεωτρυπανιστών όλων των μηχανημάτων που απασχολούνται, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δίκαιου στις δημοσιές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α, όλης της χώρας καθώς και στους Οργανισμούς Λεσινίου και Κωπαϊδας.

Στην Αθήνα σήμερα 10 Μαΐου 2000 οι υπογεγραμμένοι:

α) Στυλιανός Παναγιώτου υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με βαθμό Α? του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών εκπρόσωπος του Δημοσίου δυνάμει, της αριθμ.2/35249/0022/9.5.2000 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών.

β) Αντώνιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος και Θεοχάρης Λιναρδάτος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειριστών-Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος, νόμιμα εξουσιοδοτημένοι δυνάμει της αριθμ 2504/9-5-2000 εξουσιοδότησης του Διοικητικού Συμβουλίου της παραπάνω ομοσπονδίας και παρουσία της μεσολαβητού του ΟΜΕΔ κ. Βασιλικής Γεωργακοκούλου, συνομολογήσαμε και συναποφασίσαμε τη σύνταξη και υπογραφή της παρούσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

`Αρθρο 1

Στην παρούσα συλλογική σύμβαση εργασίας υπάγονται οι χειριστές, μηχανοδηγοί και γεωτρυπανιστές όλων των μηχανημάτων (ανυψωτικών, εκσκαπτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών, γεωργικών, πισσωτικών, διαγραμμίσεων, καδοφόρων, μηχανικών σαρώθρων και εν γένει χωματουργικών μηχανημάτων) καθώς και οι βοηθοί τους, που εργάζονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στις δημόσιες υπηρεσίες, στις υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α, όλης της χώρας, καθώς και στους οργανισμούς Λεσινίου και Κωπαϊδας, και είναι μέλη πρωτοβάθμιων Σωματείων, τα οποία ανήκουν στην παραπάνω Ομοσπονδία.

`Αρθρο 2

Οι διατάξεις των παρ. 1, 2, 3 και 5 του άρθρου 30 του Ν.2768/99 (ΦΕΚ 273Α) "Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων κ.λπ", επεκτείνονται και έχουν ανάλογη εφαρμογή στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του άρθρου 1 της παρούσας.

`Αρθρο 3

Για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 8 του άρθρου 8 του Ν. 2470/97, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του Ν.2768/99, στους υπαγόμενους στο άρθρο 1 της παρούσας ΣΣΕ που απασχολούνται, στους ΟΤΑ, ως προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων νοούνται, και οι εργαζόμενοι, στους χώρους απορριμμάτων (σκουπιδότοπους - χωματερές- για την ταφή - επίχωση απορριμμάτων).

`Αρθρο 4

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις κάτω το μέρος που δεν τροποποιούνται, με την παρούσα Σ.Ε.Ε.

`Αρθρο 5

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από 1.1.2000.